Наука

„Гилгамеш против Супермен“ или „за тоа како Месопотамија ја измислила Западната цивилизација“.

Кога се зборува за Западната цивилизација честопати се потенцира еленистичкото влијание на целата Западна мисла. Тука честопати се забораваат влијанијата од блискиот исток, цивилизациите кои вирееле околу реките Тигар и…

Кеса не, благодарам. Торба си носам!

Здравје

Бесплатна книга! „25 факти за аерозагадувањето…“

Загадувањето во нашиот главен град Скопје (а да не се лажеме и во повеќето градови во Македонија) е екстремно, но што можеме да направиме да го намалиме? Ви ја презентираме…

Најново

Техно

„Гилгамеш против Супермен“ или „за тоа како Месопотамија ја измислила Западната цивилизација“.

Кога се зборува за Западната цивилизација честопати се потенцира еленистичкото влијание на целата Западна мисла. Тука честопати се забораваат влијанијата од блискиот исток, цивилизациите кои вирееле околу реките Тигар и…

Забава

„Гилгамеш против Супермен“ или „за тоа како Месопотамија ја измислила Западната цивилизација“.

Кога се зборува за Западната цивилизација честопати се потенцира еленистичкото влијание на целата Западна мисла. Тука честопати се забораваат влијанијата од блискиот исток, цивилизациите кои вирееле околу реките Тигар и…