Зошто пишуваме?

За писателот животот е пишување, а тоа што за другите луѓе се нивните деца – остварување…

Живот. Пишување. Буковски!

Чарлс Буковски, кралот на алкохолизираната поезија, човекот кој станал познат кога бил премногу стар да се…