14 бесплатни книги на Арно.мк!

Арно.мк подарува по една бесплатна онлајн книга од едицијата „Фактопедија“ секој месец! - Арно.мк

Едицијата „Фактопедија“ е замислена како неформална едукација, збирка на интересни факти од светот на науката, технологијата, уметноста, образованието, екологијата… оние нешта кои на уредниците на едицијата им се чинат значајни за правилен раст и развој на младите индивидуи во едно недоволно развиено општество.

Сите книги „Фактопедија“ се достапни за бесплатно преземање, за печатена книгичка обратете се на contact@arno.mk.

 1. Необични факти од животот на Алберт Ајнштајн (2017, Бранко Прља)
 2. Необични факти од животот на Никола Тесла (2017, Бранко Прља)
 3. Јаболкото на Њутн (2018, Бранко Прља)
 4. Неверојатниот живот на Стивен Хокинг (2019, Бранко Прља)
 5. Made In China – Кинески изуми (2019, Бранко Прља)
 6. 25 факти за аерозагадувањето и начини да го намалиш (2020, Бранко Прља и Владимир Прља)
 7. Мустаќлии кои го смениле светот (2021, Исак Сима)
 8. Вселенскиот пионер Јуриј Гагарин (2021, Бранко Прља)
 9. „Од кој филм беше?“ – 150 сцени од познати филмови (2021, Берт Стајн)
 10. 99.9 тотално забавни и сосема бескорисни факти… (2021, Исак Сима)
 11. Забавни факти за диносаурусите и други ужасно големи гуштери (2021, Нина Прља)
 12. „Пекол“но добро дело на Данте! (2021, Нина Прља)
 13. „Дај, не фрлај’“ – од Фејсбук група до еко-револуција! (2021, Бранко Прља и Владимир Карер)
 14. Шапката му ет арна, ама глаата му ет празна“ – 50 цитати и поговорки за образованието! (2022, Бранко Прља)

Книгичките, како од едицијата Фактопедија, и единствените агрегатори за култура и наука во Македонија creative.mk и science.mk се поддржани од Капка и Арно.мк.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *