Гага книга за Гагарин – вселенскиот пионер!

Тимот на Арно продолжува со традицијата на бесплатни месечни книгички со едукативна содржина. Зборуваме за теми кои нѐ инспирираат, од наука, преку екологија, уметност, култура… и други арни нешта.

Во новата книгичка пренесуваме факти од животот на космонаутот Јуриј Гагарин. Тој се истакнува не само како првиот човек во вселената, туку и како човек кој ги сакал подвизите на човештвото и живеел сонувајќи за свет во кој владее мирот, љубовта, напредокот и братството.

Тој ја вдишувал сегашноста со полн здив и ја издишувал иднината, во секој миг исчекувајќи нешто големо и неповторливо. Себеси се сметал за обичен човек и честопати истакнувал дека неговите подвизи можел да ги направи секој.

Преземете ја книгата „Вселенскиот пионер Јуриј Гагарин“ од тука или разгледајте ја.

Подолу можете да ги симнете нашите претходни книгички:

„25 факти за аерозагадувањето и начини како можеш да го намалиш“

„Мустаќлии кои го смениле светот’

One thought on “Гага книга за Гагарин – вселенскиот пионер!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *