Сончевата светлина ја крие тајната на вечната младост

Колку време ѝ треба на светлината да стигне од Сонцето до вас? Одговорот е јасен: 8…

Водород се роди!

Откриен во 1766 година, водородот е елемент кој ја „раѓа“ водата во формулата позната на секој…