Загадување и негативно влијание на патиштата и сообраќајот на околината

Кога зборуваме за загадувањето, честопати ги забораваме патиштата и сообраќајот како извор на загадувањето. Она што…

Жив интернет!?

Знаете дека живиот свет се дели на растенија и животни, нели? Точно, но тука се и…

Пчелите изумираат!

„Ако ги снема пчелите, во рок од 4 години ќе ги снема и луѓето,“ Алберт Ајнштајн.…

Бионички печурки!

Кој правел батерија од компир во основно училиште!? Во видеото подолу, сепак не се зборува за…