Која приказна се случува најдалеку во иднината?

Научно-фантастичните приказни најчесто се случуваат во далечна иднина. Времињата опишани во некои од нив, како „2001:…

Како ќе каже Џим!

Ова не е текст за серијата „Како ќе каже Џим“ (According to Jim) популарна во раните…