LOL – Little Old Ladies!?

Пред LOL да стане општата кратенка за изразување на смеење со помош на текст, LOL значеше…

Лифт – до Месечината!

Концептот за вселенски лифт е познат одамна во научната фантастика, како и во науката. Во неколку…

Каде се вселенските летала на Месечината?

На Mесечината има еден куп оставени летала без екипаж од страна на СССР и САД, како…