Второ издание на книгата „Необични факти од животот на Алберт Ајнштајн“

Со книгата „Необични факти од животот на Алберт Ајнштајн“ започна едицијата „Мала фактопедија“ (2015), која сега брои 15 изданија.

Едицијата е замислена како неформална едукација, збирка на интересни факти од светот на науката, технологијата, уметноста, образованието, екологијата… Тие нешта на уредниците на едицијата им се чинат значајни за правилен развој на младите мозоци во едно недоволно развиено општество.

Второто издание (2022) е изменето, дополнето и редизајнирано со помош на вештачката интелигенција наречена Stable Diffusion. Ова е втора ваква книга во Македонија, по книгата „Еднаш Курт Кобејн тропал со лажици по куфери…“.

Споредба помеѓу првото издание од 2017 година и второто од 2022 година:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *