Бесплатни книгички од Арно.мк за почеток на Новата Година!

Минатата година издадовме седум книгички кои ги споделивме за бесплатно читање и преземање од нашиот портал. Заедно со другите издадени во претходните години, ви ги споделуваме (во случај да сте заборавиле!) повторно тука сите книги од едицијата „Фактопедија“.

 1. Необични факти од животот на Алберт Ајнштајн (2017, Бранко Прља)
 2. Необични факти од животот на Никола Тесла (2017, Бранко Прља)
 3. Јаболкото на Њутн (2018, Бранко Прља)
 4. Неверојатниот живот на Стивен Хокинг (2019, Бранко Прља)
 5. Made In China – Кинески изуми (2019, Бранко Прља)
 6. 25 факти за аерозагадувањето и начини да го намалиш (2020, Бранко Прља и Владимир Прља)
 7. Мустаќлии кои го смениле светот (2021, Исак Сима)
 8. Вселенскиот пионер Јуриј Гагарин (2021, Бранко Прља)
 9. „Од кој филм беше?“ – 150 сцени од познати филмови (2021, Берт Стајн)
 10. 99.9 тотално забавни и сосема бескорисни факти… (2021, Исак Сима)
 11. Забавни факти за диносаурусите и други ужасно големи гуштери (2021, Нина Прља)
 12. „Пекол“но добро дело на Данте! (2021, Нина Прља)
 13. „Дај, не фрлај’“ – од Фејсбук група до еко-револуција! (2021, Бранко Прља и Владимир Карер)

И не заборавајте секој ден да учите и дознавате нешто ново, зашто образованието не е само на училиште (а ако е наше, па уште и онлајн, тешко вас!), туку и по училиштето (ова важи и за возрасните!).

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *