Sk(opje)id Row

Нема да зборуваме за бендот Skid Row и за hair metal, туку за еден ужасен американски феномен на цели улици, квартови и населби исполнети со бездомништво, дроги, криминал и живот на маргините на општеството – ако под маргини подразбирате „врати на пеколот.“

Сепак, една типична сцена од американскиот Skid Row е далеку почиста од многу улици и населби во Скопје… што мислите за тоа?

Погледнете повеќе за феноменот Skid row, а за Скопје си знаете…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *