Јапонски дизајнерски шахти!

Јапонците се чудни, оригинални, неразбирливи, но најчесто за восхит!

Сликите и видеата кои прикажуваат елементи од модерната јапонска култура, а се поврзани со грижата и почитта кон околината, кон луѓето и кон се она што е заедничко се фасцинантни.

Ако тоа не ви е доволно, погледнете го последниот феномен на… дизајнирани шахти!

manholes-3

Но, освен тоа што се убави, тие (како и се друго во Јапонија) имаат подлабоко значење. По Втората светска војна планерите на градовите предложиле секоја локална општина да има посебен дизајн на капаците за шахтите како дел од напорот да се зголеми свесноста за значењето и високата цена на проектите поврзани со канализацијата.

One thought on “Јапонски дизајнерски шахти!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.