Арно.мк слави 3 години! Што направивме и што треба да правиме допрва?

Што е Арно.мк?

Нашата идеја е да се стремиме кон „доброто“ како принцип. Сите теми и текстови објавени на овој портал имаат мисија да ги подобрат работите во нашето општество, да известат за добрите трендови во светот и ако понекогаш зборуваме за лошите појави тоа го правиме со цел да влијаеме на позитивно разрешување на истите (пр. екологија).

Сметаме дека без грижата за науката, технологијата, образованието, уметноста и екологијата нема здраво општество и затоа посветивме многу време и внимание на овие теми.

Што сме направиле?

Тимот на Арно.мк стои зад некои еколошки групи како:

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е arno_logo-02-1024x256.jpg

Наши иницијативи се:

Наши изданија се и едукативните и бесплатни книгички како:

 1. Необични факти од животот на Алберт Ајнштајн (2017, Бранко Прља)
 2. Необични факти од животот на Никола Тесла (2017, Бранко Прља)
 3. Јаболкото на Њутн (2018, Бранко Прља)
 4. Неверојатниот живот на Стивен Хокинг (2019, Бранко Прља)
 5. Made In China – Кинески изуми (2019, Бранко Прља)
 6. 25 факти за аерозагадувањето и начини да го намалиш (2020, Бранко Прља и Владимир Карер)
 7. Мустаќлии кои го смениле светот (2021, Исак Сима)
 8. Вселенскиот пионер Јуриј Гагарин (2021, Бранко Прља)
 9. „Од кој филм беше?“ – 150 сцени од познати филмови (2021, Берт Стајн)
 10. 99.9 тотално забавни и сосема бескорисни факти… (2021, Исак Сима)
 11. Забавни факти за диносаурусите и други ужасно големи гуштери (2021, Нина Прља)
 12. „Пекол“но добро дело на Данте! (2021, Нина Прља)
 13. „Дај, не фрлај’“ – од Фејсбук група до еко-револуција! (2021, Бранко Прља и Владимир Карер)

Нека ни се среќни 3 години и се надеваме на уште подобри нешта!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *