Современи стрип-цртачи

Во оваа рубрика ќе претставуваме современи стрип-цртачи од светот. Почнуваме со Џејсон (Jason), норвешки стрип-цртач познат по својот минималистички, чист стил, под влијание на ligne claire на Hergé и и Даниел Клауз (Daniel Clowes), американски карикатурист, илустратор и сценарист, со неколку филмувани графички романи.

Повеќе тука!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *