(Ѕ)везден љубовен триаголник!

Сатирата е здрава форма на соочување со проблемите, лични или општествени. И Берт би сакал да биде Бред, ама освен лепче и солца тешко да има повеќе. Тоа е маката на уметниците, но затоа барем лудо се забавуваат кога творат!

Ви ги претставуваме малите шеговити песнички на Берт Стајн за неговото „омилено“ соѕвездие од три ѕвезди: Бред, Анџа и Џени!


Бред Симит

Си бил еден Бред Пит, 
да го мачкаш на лепче, 
што актерче! 

Од добар до лош лик, 
фаца и пол е тој тип, 
сите улоги му стојат лични, 
па и комбинации недолични

Како леб во пита, 
„бред во пит“ – 
тој ти е како симит!

Chinese Face Reading | Jennifer Dubowsky, DIPL.Ac.

Анџа Џоли

„Џоли Пит го воли!“ 
видов графит, и „стварно“
– беа фит! 

Анџа го грабна бретче, 
на Џени и дрпна лепче, 
без американска пита го остави, 
па јабана, в’ Африка, Азија го фрли. 

Такви се маките 
бре, на познатите!


Џени Маани Тон

Џени ти е „свитхарт“, 
ама кутрата нема раат.

По нашки е „снашка“, 
ама без домаќинот остана 
и од тогаш Анистон се ашка. 

„Пријателите“ ја издадоа, 
ја издаде брат ѝ, пееше Шемса, 
легенда од нашите краишта!


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *