Забавни факти за Супермен, супер-животни и супер-луѓе!

Дознајте неколку факти за Марија Кири и Лудвиг ван Бетовен, супер-луѓе кои оставиле печат врз историјата и човештвото за многу векови по нивниот животен век, за супер-ајкулите и се разбира најсупер-човекот кој некогаш бил измислен.

Fun Fact: I Hate Fun Facts : memes

Во 1903 година добила нобелова награда во областа на физиката, а во 1911 година за хемија. За жал, истото што и’ донело слава (истражувањата на радиоактивните елементи и радијацијата) исто така и’ го скратило животот.

Овој процес се нарекува „носен циклус“ и е под контрола на автономниот нервен систем кој ја контролира работата на срцето, варењето и други процеси кои се одвиваат несвесно.

Бакарот ги стерилизира бактериите кои можат да се соберат од сите оние (потенцијално неизмиени) раце кои ги фаќаат кваките на вратите. Металните јони од бакарот го денатурираат протеинот на целните клетки со врзување за реактивните групи што резултира со нивна инактивација.

Во 40-тите години на 20 век аниматорите за новата анимирана серија откриле дека со примена на ротоскоп Супермен не изгледа добро кога рипа од зграда до зграда. За да се справат со проблемот решиле наместо да скока, Супермен да лета во воздухот.

shark - Meme by DaMusicGamer :) Memedroid

Со внимателно испитување на една фатена ајкула од Гренланд било утврдено дека била стара околу 392 години. Според научниците овој тип на ајкули биле живи во времето кога започнувала Ренесансата во Европа!

Звукот од овие играчки ги асоцира на звук кој го испуштаат малите животни кога ги ловат.

Да, но со помош на метална прачка која од едната страна ја поврзувал со клавир на кој свирел, а од другата ја гризел. Звукот така се спроведувал како вибрација преку коските.

Не грижете се, причината не е во човечкиот род, туку во масовните истребувања кои се случувале во историјата на планетата земја. Астероидите се виновни!

Dinosaur extinction meme, fresh with good potential - invest while cheap :  MemeEconomy

Горилите се 5-10 пати посилни од луѓето и спаѓаат во 10-те најсилни животни во животинското царство.


Изворите се наведени во самите факти.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *