Први мислења за новиот Apple M1 чип

Apple го „откачи“ најголемиот производител на чипови, Intel, и од компанијата решија сами да ги прават процесорите на нивните уреди. Тие пред некој ден го презентираа М1 процесорот кој ќе го револуционализира пазарот на лаптопи.

Ако слоганот на Intel е Intel Inside!, тогаш овој чекор на Apple Можеме да го разбереме како исфрлување на „црвот од јаболкото“, или едноставно за подобра технологија која му служи на сопствениот производ.

Освен тоа, Apple тврди дека батеријата на новите лаптопи ќе трае 20 часа!

Еве неколку видеа со првични мислења и анализа на М1 процесорот:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *