Зошто новогодишните резолуции не функционираат и како да ги остварите!

Популарните т.н. „новогодишни резолуции“ не функционираат… Ви откриваме зошто и како да успеете во нив!

  1. Не избирајте премногу големи цели! Наместо тоа подобро е да изберете мали и остварливи цели, според книгата:
    Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones. Да речеме, изберете активност која може да се направи за 2 минути и подобрувајте се по 1% дневно, а ефектите со време ќе се акумулираат и активноста природно ќе се зголеми.
  2. Изберете конкретни цели! Најчесто грешиме така што избираме неодредени цели чиј напредок тешко се следи. Треба да бидете конкретни и клучно е – да се запишуваат целите на хартија
  3. Обидете се да го следите напредокот секој ден! Проблемот не е во вашата волја. Волјата е резултат на конкретен успех. Ако избирате големи и неодредени цели, нема да имате успех и нема да работите на проблемите.

Погледнете го видеото подолу за повеќе совети.

ПС: Една работа која сметаме дека не е ефикасна – бришење на социјалните медиуми од телефонот – испробано не функционира!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.