Во потрага по темната енергија

Според научниците 95% од вселената е составена од темна материја и темна енергија, мистериозни појави кои раководат со вселената – а никој не ги разбира!

Можеби тоа ви се чини како извадок од Војна на ѕвездите, но науката се колне дека е овие појави навистина постојат!

Всушност годинешнава нобелова награда по физика е од полето на теоретски постигнувања кои придонесуваат кон разбирањето на темната материја.

Ловот на темната материја и енергија е започнат!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.