Матрикс продолжува!

20 години по првиот Матрикс филм се зборува за продолжението, или Матрикс 4.

Првиот филм од трилогијата е еден од највлијателните научно фантастични филмови на сите времиња и до ден-денес се чувствува неговото влијание на филмската уметност и индустрија.

Иако другите две продолженија не беа добро оценети од критиката, публиката ги сакаше, за што зборуваат безбројните видеа за филозофијата, „универзумот на Матрикс“ и скриените пораки во филмовите.

Според Vox – Нео, Тринити и дуото Вачовски (Wachowski) се главните лица на новиот проект и тоа е доволно за возбудливо продолжение на сагата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *