Кокинска-кола, неодолива!

Компанијата Кока-кола, не само што го произведува омилениот пијалак на генерации деца и возрасни, туку е и најголем загадувач со пластика на светот и произведува 3 милиони тони пластика годишно (според нивно признание, а колку е реалната бројка кој знае!).

Но, интересна е историјата на Кока-кола и како настанал овој пијалак кој содржел кокаин (да, вистински!) од визијата на еден човек да направи енергетски бустер!

Погледнете:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *