Зошто реките се извиткани?

Ова кратко видео ќе ве научи повеќе за тоа како се формираат реките и нивните извиткани патеки отколку целото ваше средношколско образование.

Шегата настрана, навистина интересните лекции се поврзани со едно семејство дабари, фрактали, езера во форма на лак и истите форми на површината на Марс, како доказ дека некогаш на црвената планета имало вода, и тоа многу!

Но, да дозволиме видеото да ви објасни подобро.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.