Како да бидеш вистински патриот? Реши го проблемот со загадувањето!

Во овој сегмент „Како да бидеш вистински патриот“ ќе предложиме идеи кои можат да бидат корисни за нашето општество и за подобрувањето на животот во нашата држава.

Идеја 1: вистинските патриоти можат да помогнат да се реши проблемот со загадувањето!

Секој кој ја сака сопствената држава би требало да стане еколог!

Tоа е уште поочигледно во државите како нашата кои се соочени со многу еколошки проблеми. Зарем не го дишеме истиот воздух и не ја јадеме истата храна!? Ако се согласувате со тоа, еве неколку идеи како да станете вистински еколог!

Ако сте обичен граѓанин:

 • Ширете позитивни еколошки пораки преку социјалните медиуми
 • Споделувајте линкови со еколошка тематика
 • Купете садница и посадете ја или дајте ја некому кој сака да го направи тоа
 • Селектирајте отпад правилно
 • Не купувајте непотребни работи
 • Подарете ги работите кои не ги користите, наместо да ги фрлите
 • Не користете пластични кеси за пазарење
 • Користете платнени торби за пазарење

Ако имате повеќе финансиски средства или сте популарни:

 • Споменете барем една позитивна еколошка порака во вашите појавувања на стандардните медиуми
 • Купете еден куп садници и најмете некој да ги посади, ако не сакате да си ги валкате рацете
 • Финансирајте истражувања (дајте им пари на паметни деца кои немаат средства) за тоа кои дрвја каде треба да се садат за да се максимизира ефектот на прочистување воздух и филтрирање честички или да истражуваат други еколошка тематика
 • Помогнете финансиски да се санираат депониите и да се работи на подобра селекција и рециклирање
 • Понудете награда за најиновативна идеја за справување со загадувањето
 • Во сите кампањи може да се споменува вашето име, а сите граѓани ќе ви бидат благодарни и тоа позитивно ќе влијае на вашиот имиџ

Ако не се согласувате не мора да сторите ништо и работите ќе останат такви какви што се, но ако се обидете, можеби ќе се сменат на подобро.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.