Напуштен нуклеарен град

Проектот “Iceworm” е името на супер-тајниот проект на армијата на САД за време на студената војна. Целта била да се направат мобилни нуклеарни силоси под мразот на Гренланд. Но не одело сѐ по планот…

Погледнете ја оваа интересна приказна:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.