Револуција во рециклирањето!

Замислете кога би можеле да ги рециклираме работите така што ќе ги разделиме на составните молекули, ќе ги отстраниме сите нечистотии и ќе добиеме чиста суровина, а после од нив можеме да правиме нови работи. Ѓубрето би станало вредно!

Токму тоа го прават истражувачите од Силициумската долина.

Сепак, процедурата е сѐ уште скапа и нема економска логика да се применува. Како што знаеме – за да има еколошка револуција, потребно е еколошката суровина што се користи да биде поекономична од досегашната нееколошка. Тоа е единствениот начин да се направи глобална промена.

За сега научниците се на добар пат со оваа технологија да го сменат светот – сега останува предизвикот како процесот да се направи евтин.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *