Светнете по дома со кокосовото масло

Во исхраната, од релативно непозната намирница кокосовото масло прерасна во „суперхрана“, за од неодамна да стане квалификувано како штетно од страна на „Светската здравствена организација“ и „Американската асоцијација за срцеви болести“. Со палминото, спаѓаат во тропски масла и имаат многу висок процент на заситени масни киселини.

Додека научниците и нутриционистите ја расчистуваат дилемата дали да го јадеме или не, ние дома слободно можеме да расчистиме и да „светнеме“ токму со кокосово масло.

Прочитајте повеќе на овој линк.


Текстот е преземен од Фејсбук групата „Еколошко, евтино, ефикасно!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.