Унгарија гради јаглерод диоксид неутрален град од 1 милијарда долари!

Германската компанија FAKT инвестирала 1.1 милијарди долари во хортикултурен проект кој би можел да создаде 5.000 постојани работни места.

Целиот град ќе се напојува од соларна енергија и од природен гас. Идејата е да се направи база за развивање на други слични региони.

Градот ќе има огромни стакленици каде ќе се одгледуваат разни овошја и зеленчуци за целата земја, како и 1.000 станови, градинка, основно училиште и други едукативни објекти.

Прочитајте повеќе на овој линк.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.