Како Тор го добил неговиот чекан?

Ако ве интересира наука еден од поинтересните филмови од Марвел е Ant-Man и Ant-Man and the Wasp во кои се објаснети принципите на квантна физика, но исто така и филмот Тор кој ги допира овие тематики, како и објаснувањето за Ајнштајн-Розенов мост (или т.н. црвја дупка), како врска помеѓу нашиот свет и светот на Тор.

Сепак, во овој филм добивате и бонус знаење од интересната скандинавска митологија.

Во следното видео на интересен начин преку анимација е раскажана приказната за тоа како Тор го добил својот познат чекан.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *