10 совети за преживување во дивина

Спротивно од популарните верувања, според видеото подолу многу од познатите совети за преживување во дивина не се точни. Значи:

  1. Ако ве касне змија, не цицајте го отровот.
  2. Наместо да се преправате дека сте мртви, купете си спреј против мечки.
  3. Не барајте храна, туку вода.
  4. Снег наместо вода? Најчесто не.
  5. Не тријте си ги рацете ако имате смрзнатини.
  6. Мовта не расте само на северната страна на дрвјата.
  7. Местото за лежење е побитно отколку покривот кај едно засолниште.
  8. Ако ве нападне ајкула, не удирајте ѝ бокс.
  9. Во пустина патувајте ноќе и не пијте вода од кактуси.
  10. Варењето вода не ја прави водата сигурназа пиење, туку филтрирањето.

Бонус совет: aко се подготвувате за преживување во случај на зомби апокалипса, посетете го сајтов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.