Game Boy не е веќе момче

Game Boy, најпознатата рачна конзола за игри од Нинтендо слави 30 години!

Иако денес тоа за помладите е како прастара играчка, на времето таа претставуваше врв на технолошките достигнувања.

Игрите како Zelda, Pokémon, Metroid, Mario и други се познати на една генерација гејмери кои по многу нешта се разликуваат од денешните, но едно останува исто – возбудата и посветеноста со која овој дел од популацијата ги следи популарните игри.

Продолжете со играње!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.