3Д печатено срце

3Д принтањето веќе донесе целосна револуција во начинот на кој се применува, од печатење на цели мостови или печатење на помали, но не помалку значајни делови за вселенската станица за да се избегне скапиот транспорт.

Идејата за печатење на ткива и органи не е „вчерашна“, но кога ќе слушнете дека научниците испечатиле човечко срце, работите добиваат сосема поинаква димензија!

И да, ова срце е испечатено со ткива од пациентот и може да ги извршува истите функции како вистинското срце.

Сепак, тоа е помало од вистинското човечко срце, но револуцијата е на повидок!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.