Интересни факти за трилогијата во исчекување на Toy Story 4!


„Што стори?“ „Кој?“ „Тој?“ „Тој стори!?…“ итн…

Шегата настрана, во очекување на четвртото продолжение на Toy Story ве потсетуваме на некои (можеби) помалку познати факти за трилогијата.

1.Првиот Toy Story анимиран филм беше излезен во 1995 година, пред речиси четвртина век!

2. Тогаш се работеше за прв целосно компјутерски анимиран долгометражен филм.

3. Buzz Lightyear е именуван според астронаутот Buzz Aldrin, еден од првите луѓе кои биле на Месечината

4. “Toy Story” е дел од т.н. Pixar Theory на анимирани филмови кои постојат во ист универзум.
http://www.pixartheory.com/

5. Woody првично бил замислен како „ventriloquist dummy“… замислете само!


Прочитајте повеќе.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *