Мајкрософт веце школка!?

На сите ни е позната приказната на Мајкрософт и тоа како Бил Гејтс на времето бил на чело на истовремено најомразената и најуспешната компјутерска компанија во светот. Иако тој е сѐ уште помеѓу најбогатите луѓе во светот, веќе не е на чело на Мајкрософт, а голем дел од неговото богатство оди во хуманитарни цели.

Од следното видео дознајте колку е навистина голем денес Мајкрософт и зошто Бил Гејтс работи на повторното измислување на… веце школката.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.