3Д печатени живеалишта на Марс

Во 2015 НАСА објави натпревар за 3Д печатени живеалишта на Марс (3D-Printed Habitat Challenge) и победниците се избрани.

Конкурсот ги предизвика изработувачите да го рендерираат, да го докажат структурниот интегритет и да го конструираат моделот кој еден ден би можел да ги заштити луѓето на површината на Марс.

Наградата изнесуваше $100.000, а погледнете ги трите избрани концепти, навистина се магични.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.