Земјата не е плоча, ама се врти!

Денеска во светот сѐ повеќе луѓе веруваат дека Земјата е рамна плоча!

Не, ова не е вест произлезена од печатарската машина на Гутенберг во 1450 година, туку е современ заклучок.

Рамноземјаните (Flat-Earthers) имаат и нивно здружение, годишни средби, безброј видеа на YouTube, публикации и за нив постојано се пишува по медиумите.

Последната вест е дека подготвуваат мисија до работ на земјата и „ледениот ѕид“ на Антарктик. Па, нека им е среќен патот и нека внимаваат да не паднат од работ!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.