Презентација на новиот Tesla Y

Тесла продолжува и понатаму да претставува нови револуционерни електрични автомобили. По моделот Тесла 3, претставен е најновиот модел Y crossover со автономија до 500 км (300 милји).

За жал, електричните автомобили сѐ уште се прескапи за македонскиот џеб, а освен тоа немаме никаква инфраструктура за полнење на овие автомобили. Засега можеме само да им се восхитуваме од далеку.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *