Големите идеи за 2019

Во доцниот XIX век истовремено се развивале три големи платформи на идеи: електрицитетот, телефонот и машината за внатрешно согорување. Во период од 50 години до 1929 човештвото доживеало квантен скок и огромен раст во економијата.

Денес истовремено се развиваат пет платформи на иновации и тоа не се случило никогаш во човечката историја! Тие се: секвенционирање на ДНК, роботика, зачувување на енергијата, вештачка интелигенција и блокчеин технологијата. Секако ви е познат концептот на биткоини, но потенцијалот на технологијата е многу поголем од крипто валутите и се предвидува дека истата технологија ќе нѐ воведе во нова ера на информатиката.

За ова и другите концепти кои се дел од нашата ера гледајте во следното видео.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.