Нов сончев панел кој прави водород

Белгиските научници од KU Leuven институтот тврдат дека направиле сончев панел кој ја конвертира влагата од воздухот во водород.

Капацитетот на панелот е 250 литри водород дневно кој понатаму може да се користи како гориво. Дваесет панели се доволни целосно да ги задоволат сите енергетски потреби на една куќа во зимскиот период.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.