Боли глава броеви!

Ако имагинарните броеви ви предизвикувале главоболка во средно училиште, еве уште нешто – броеви кои опишуваат повеќе димензии.

Истите тие можеби ќе помогнат во решавање на практични проблеми на теоријата на нишките, специјалната релативност и квантната физика. Со еден збор – можеби ќе ги одгатнат прашањата за вистинската природа на универзумот.

https://www.youtube.com/watch?v=tbfFL-pyWYI

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.