Роботката Cassie, целата е нозе!

Качувањето по скали можеби ви се чини како наједноставна работа, но за да се програмира робот да го прави тоа воопшто не е едноставно.

Малку математика за илустрација, јеее!…

Процесот подразбира комплексна низа на пресметки и алгоритми, процес на обид и грешка, динамична стабилност, префрлување тежина од една на друга нога и способност за учење и адаптација од страна на вештачката интелигенција. Погледнете како го изведува тоа Cassie.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.