Како настанал животот на земјата?

Прашањето како започнал животот на Земјата претставувал предизвик за човештвото уште од дамнешни времиња. Преку митологијата, религијата и филозофијата стигнавме до научните објаснувања за прашањето.

Но, науката се уште нема дефинитивен одговор. Постојат теории за тоа дека органските молекули се донесени на Земјата преку астероидите, до теориите за улогата која можеби блиските супернови и екстремното зрачење од нив имале врз синтезата на органски молекули на планетата Земја. Дали сме блиску до одговорите дознајте од видеово.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *