Батериите се иднината

Еден од денешните проблеми со сончевите панели е дека не генерираат електрична енергија ноќно време. Но, нас ни треба струја и ноќно време… целиот проблем може да се реши ако таа струја ја складираме во големи батерии.

Но, не само тоа, батериите ќе имаат голема улога во некоја не така далечна иднина преку електични коли, камиони, автобуси до телефони и сѐ друго што има потреба од „резервна“ електрична енергија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *