Вселената е лажна!

После идејата дека формата на Земјата е лажна и дека посетата на Месечината е лажирана, од умовите на најголемите заговори доаѓа идејата дека вселената е лажна!

Повеќе за идејата:

Но, интересно е тоа што постојат и легитимни научници кои размислуваат за оваа идеја, но од друг аспект. Научникот Дејвид Брин, филозофот Ник Бостром, инвенторот и футуристот Реј Курцвел и еден од пионерите на ВИ (вештачката интелигенција) Марвин Мински се поддржувачи на оваа идеја. Дали вселената е симулација? Еве една исцрпна статија на оваа тема.

Некои научници (Џејмс Гејтс) дури тврдат дека во нивната теорија (Теорија на нишки) која ја објаснува вселената пронашле код кој сомнително наликува на компјутерски код:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.