Првата банка со сопствена крипто-валута!

Можеби заостануваме во многу области во светот, како што се екологијата, науката, технологијата и слично, но кога се работи за разните начини на заработка, тука не заостануваме. Дали се работи за постирање вести и заработка од кликови или копање биткоини, тука сме барабар со светот!

Првата голема банка од САД, JP Morgan Chase, неодамна лансираше сопствена крипто-валута и останува да видиме дали трендот ќе се пренесе на светско и нашинско ниво.

Но, кој ги измислил крипто-валутите? Вистината е дека никој не знае!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *