Патувај повеќе, купувај помалку

35% од американците немаат пасоши и не патуваат надвор од САД. Ние немаме таков проблем, туку обратно – сакаме да патуваме, но немаме визи, пари, можности итн. Но, секогаш кога можеме, треба да ја искористиме приликата!

За да стекнеме животни искуства, да се запознаеме со различни култури и да ги пренесеме позитивните сознанија во нашата средина, потребно е да патуваме. Тоа е она што навистина нѐ прави побогати – а не материјалните нешта!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *