Дигитален номад – патувај и работи

Зборот „номад“ е изведен од грчкиот збор „номос“ што значи пасиште. Пастирските номади се преселуваат со своите домаќинства во потрага по пасишта за своите животни. Според оваа статија во 1995 г. постоеле околу 30-40 милиони номади во светот.

Но, денес се развива еден нов вид номадизам, т.н. дигитални номади и описот на нивното „работно место“ е „шеташ низ светот и работиш од плажа со коктелче в рака!“ – навистина работа од соништата.

Сѐ што ти треба е интернет врска и лаптоп!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *