Дали постојат вонземјаните?

Статистички гледано, сосема е возможно! Тоа го признаваат повеќето научници, но Нил Тајсон зазема еден многу интересен став.

Ние, луѓето, генетски се разликуваме од шимпанзата за само 1%, а најпаметните помеѓу нив, по години учење, можат да го совладаат простиот знаковен јазик, тоа што може да го направи секое три-годишно дете. Ако постојат вонземјани кои се разликуваат само за 1% од нас, тогаш нашиот најпаметен човек би бил интелигентен колку нивно тригодишно дете!

Погледнете:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *