Тајсон повторно со научен аперкат во целта!

За жал, новата сезона на Cosmos ќе биде одложена поради обвиненијата против Нил Тајсон.

Во меѓувреме овој – еден од најголемите популаризатори на науката на денешнината, ученик и наследник на големиот Карл Саган, по одличниот успех на својата книга Astrophysics for People in a Hurry не’ изненадува со ново дело: Astrophysics for Young People in a Hurry.

Според нас, ова е уште позначајно дело на Тајсон. Мораме младите да ги учиме за вселената и што почесто да гледаат нагоре, не затоа што тука долу е понекогаш грдо, туку за да ги научиме да целат високо!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *