3D печатење со светлина

Нова потенцијално револуционерна техника која може да ги замени постоечките 3D печатачи во некоја блиска иднина. Моментално тие
работат на принципот таложење на слој по слој, додека со новата техника е можно целосно да се „испечати“ предметот.

Засега може да печати само мали предмети.

Повеќе тука.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.